Om Baltic

Vi älskar båtar, hav, segling, sol, vattensport och paddling. Kort sagt, vi älskar allt som har med vatten att göra. Därför har vi vigt våra liv åt att göra vattenlivet säkrare och därmed ännu roligare och skönare.

 

Baltic är Europas ledande tillverkare av säkerhetsprodukter för aktiviteter på vatten. Svenskt säkerhetstänkande är världsledande i flera branscher, och våra produkter bygger på kompromisslös kvalitet och innovation. Vi ser det som vår uppgift att rädda liv.

Vår historia börjar 1977 i svenska Älgarås mitt emellan Sveriges mest kända kuststäder Stockholm och Göteborg samt landets mest kända sjöar Vänern och Vättern. Från start skaffade vi oss kontroll över varje del av produktionen. Vi konstruerar, designar och syr upp prototyper i vår studio i Älgarås. Vi väljer noga de material som är bäst. Sedan sker sammansättningen i Europa på noga utvalda produktionsenheter. Men vårt unika kunnande håller vi nära oss i Älgarås.

Vi kontrollerar varje detalj noga i varje leverans – från den minsta barnflytväst för sommarbryggan till räddningsvästen för oljeriggen i nordatlanten. Gemensamt är:  kompromisslös kvalitet.

Ett kvitto på att vi lyckats är att SSRS, Svenska Sjöräddningssällskapet, låtit oss ta fram deras egen flytväst. Få organisationer kan mer om att rädda liv på vattnet än SSRS.

Våra konsumenter är våra viktigaste rådgivare. Kanske är det därför vi idag finns representerade i 50 länder över hela världen. Och vi är inte nöjda.

Vår vision är att alla ska bära flytväst på sjön, och vår uppgift är att rädda liv genom att vara bättre. Våra produkter ska aldrig svika dig därute.

Följ oss gärna på