Publicerad den

ETT HÅLLBART ÄVENTYR

Helgen den 1–2 juni blev en betydelsefull milstolpe för oss på Baltic. Tillsammans med Maria Cerboni och Anneli Pompe arrangerade vi ett oförglömligt 24-timmars äventyr där vi lanserade vår nya produktlinje, Environmental Initiative (E.I.) – ett innovativt sortiment av hållbara flytvästar som sätter en ny standard för både säkerhet och miljöansvar inom livräddningsprodukter.

En oförglömlig helg ombord på Gratia

Äventyret började för våra deltagare nere vid Nya Varvet i Göteborg. Där låg Gratia, en före detta lyxyacht som numera ägs av Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskolor, och väntade på att få kasta loss. Med sin rika historia och charm blev Gratia den perfekta platsen för att visa upp vår nya produktlinje E.I. i sitt rätta element.

Vi hade en fantastisk start på dagen med en introduktion av det nya flytvästsortimentet och en härlig lunch innan det var dags att hissa segel och skapa minnen för livet. Solen stod högt på himlen och vi fick njuta av en spännande eftermiddag med både segling och aktiviteter, såsom SUP, kajakpaddling, fridykning och aquayoga ute på havet. Till kvällen samlades vi alla igen och njöt av en härlig middag i solnedgången där vi delade dagens upplevelser.

”En sak är säker efter detta – jag ska börja hitta på fler äventyr och utmana mig själv mer.” – Izabella Amelie, influencer

Efter en natt under stjärnklar himmel för en del av oss, började söndagen på bästa sätt med morgonyoga uppe på däck när solen sakta steg över horisonten och havet låg stilla. Dagen fortsatte i äventyrets tecken med SUP och kajakpaddling innan vi seglade tillbaka mot Göteborg.

Mot en grönare framtid

Vårt lanseringsevent för Baltic E.I. var inte bara en introduktion av en ny produkt, utan en inspirerande resa som visade vikten av hållbarhet och innovation inom marina säkerhetsprodukter.

Vi på Baltic Safety Products har med vårt Environmental Initiative visat att framtiden för livräddningsprodukter kan vara både säker och hållbar. Genom att kombinera avancerad teknik med miljömedvetna materialval har Baltic satt en ny standard som kommer att påverka hela branschen. De återvunna flytvästarna innebär 24% mindre koldioxidutsläpp under tillverkningsprocessen jämfört med traditionella flytvästar som inte är tillverkade i återvunnet material.

En av deltagarna, Izabella Amelie, skrev efter helgens äventyr: “Vilket team, vilket gäng och vilka fantastiska 24 timmar jag haft! En sak är säker efter detta – jag ska börja hitta på fler äventyr och utmana mig själv mer. Som förr!”. Att få vara med och inspirera till att uppleva vattnet på ett säkert sätt, är en viktig del i vårt uppdrag. Denna helg ombord på Gratia var en stark påminnelse om att vi tillsammans kan segla mot en grönare och säkrare framtid.

Epiq E.I 165 auto sele flytväst

1.698 kr

Radial E.I Flytväst

798 kr

Hera E.I flytväst

998 kr

CLASSIC E.I FLYTVÄST

498 kr