Posted on

Förbered dig för hummerfisket och lyckas med säsongen

Klockan 07:00 den första måndagen efter den 20 september markerar starten på den efterlängtade hummerfiskesäsongen. Hamnar runt om i Sverige vaknar till liv, och förberedelserna inför en intensiv dag till havs är i full gång. När solen stiger, förvandlas de lugna vattnen snabbt till ett myller av båtar och bojar på jakt efter de åtråvärda humrarna.

Håll dig varm med rätt utrustning

Rätt utrustning är avgörande för att hålla dig varm och säker under kalla morgnar och långa timmar till sjöss.

Vår Amarok 50N-dräkt är perfekt för kalla dagar på havet, där kylan kan vara en utmaning. Den ger ett pålitligt värmeskydd enligt EN ISO 15027–1-standarden, vilket innebär att du kan vistas i 10-gradigt vatten i upp till två timmar utan att temperaturen sjunker mer än två grader. Med Amarok-dräkten kan du känna dig trygg och bekväm, även när förhållandena är som tuffast.

Om du däremot söker något mer flexibelt och lätt, erbjuder vår Hamble Softshell-flytjacka både värme och flytkraft på 50N, vilket gör den perfekt för långa dagar på vattnet.

Maximera ditt hummerfiske

För att säkerställa en framgångsrik fisketur och maximera din hummerfångst, kan du tänka på följande:

  • Välj rätt utrustning: Använd robusta hummerfällor och starka linor. Regelbundet underhåll säkerställer att din utrustning är i toppskick och förhindrar problem under fisketuren.
  • Tänk på tidpunkten: De bästa tiderna att fiska är tidigt på morgonen eller sent på kvällen när humrarna är mest aktiva och rörelseintensiva.
  • Välj en bra plats: Sök efter stenar och sjögräs där humrar ofta gömmer sig. En bra plats kan vara nyckeln till en riklig fångst.

En framgångsrik fisketur

Med rätt utrustning från Baltic är du förberedd för en trygg och bekväm fisketur, oavsett väder och förhållanden. Utforska vårt sortiment av flytkläder och dräkter för en säker och framgångsrik hummerfiskesäsong. Vi önskar dig en lyckad fisketur!

 

    MAXIMAL SÄKERHET

    TOTAL FRIHET

     

    Legend 305 Flytväst

    210

    Pacific 3-L Jacka

    250

    Mako Flytväst

    160