The Perfect World Foundation

The perfect world foundation

Vi på Baltic älskar båtar, hav, segling, sol, vattensport och paddling. Kort sagt, vi älskar allt som har med vatten att göra. Därför har vi vigt våra liv åt att göra vattenlivet säkrare och därmed ännu roligare och skönare. Vår verksamhet bygger på vår natur, och att denna är en trevlig plats att vara på. Tyvärr går utvecklingen åt fel håll inom detta område med havsförsurningar, nedskräpning och miljöförstöringar.

 

“Start where you are. Use what you have. Do what you can.”

Detta citat från Arthur Ashe är synsättet vi på Baltic anammar när vi delar med oss av vår hållbarhetsresa. Elementet närmast vår verksamhet är vatten, därför jobbar vi för att stoppa nedskräpning och plocka upp det skräpet som hamnat i vår natur. Detta gör vi tillsammans med The Perfect World Foundation och deras rädda hav projekt, Save The Ocean.

Om the Perfect World Foundation

The Perfect World Foundation är en svenskgrundad ideell organisation som arbetar med vilda djur och natur i kris, världen över. Genom att öka kunskap och sprida medvetenhet vill de skapa mod och förutsättningar för förändring, ett steg i taget.

SAVE THE OCEAN

Save the Ocean är The Perfect World Foundations övergripande rädda havet-projekt med kampanjer som Blue Bucket vars syfte är att engagera alla att hjälpas åt att plocka upp plast ur våra hav och längs kuster och stränder, med målet att sprida kunskap om plastnedskräpnings påverkan på våra hav. Ghost Net Zero som är deras stora kampanj för att bland mycket annat lokalisera, plocka upp, återvinna och återanvända förlorad fiskeutrustning, så kallat spöknät (ghost net).

Forskare uppskattar att det finns mer än 150 miljoner ton plast i våra hav, och varje år tillkommer ytterligare 5–13 miljoner ton plast. Och hela 80% av allt plastskräp i havet kommer från våra aktiviteter på land. 2050 uppskattas det finns mer plast än fisk i våra hav, om nedskräpningen fortsätter i samma takt.

Förlorad fiskeutrustning, nät, garn och burar är den största bidragande faktorn till mickroplaster i våra hav. Varje år förloras mer än 600 000 ton fiskeutrustning i havet som fortsätter att “spökfiska” i hundratals år, om det ligger kvar.

Med deras Ghost Net Zero-kampanj arbetar de för att sprida kunskap och stödja innovationer och aktiviteter för att möjliggöra lokalisering, bärgning, återvinning och återanvändning av förlorad fiskeutrustning, så kallade spöknät (ghost net). Deras vision är noll  spöknät i våra hav.

Vill du läsa mer om The Perfect World Foundation? HÄR kan du göra det

Baltic och The Perfect World Foundation

Baltic har sedan december 2021 samarbetat med The Perfect World Foundation med det gemensamma målet att sprida kunskap om problematiken som nedskräpning av våra hav medför, förebygga, och plocka upp det skärpet som redan finns där. Tillsammans har vi hjälpt till att plocka upp 3000L plast ur våra hav.

Under 2022 har vi många gemensamma projekt på gång och ser fram emot att få dela vår resa med våra återförsäljare och kunder, mot plastfria hav.

Och kom ihåg, allt skärp som tas med ut i naturen ska med hem!

Plastkompensation

När du handlar från vår webshop kan du välja att skänka 10kr i plastkompensation. Din gåva går oavkortat till The Perfect World Foundation, 10kr i plastkompensation hjälper till att städa upp 2L plast från vår natur. Baltic dubblar alla gåvor vi får in, gemensamt hjälper vi då till att städa upp 4L från våra hav. HÄR kan du läsa mer om vad din gåva kan bidra med och om The Perfect World Foundation.