Publicerad den

Gör dig redo för att segla offshore

Det är vår i luften och innan vi vet ordet av kommer vi ge oss ut på vattnet! Oavsett om du är van seglare eller ny på sjön finns vi här för att hjälpa dig att ha all utrustning du behöver för att skydda dig ombord. Vårt budskap till alla som vistas på och vid vatten är att den bästa flytvästen är den du har på dig.

RÄDDNINGSVÄSTAR

Flytvästar finns i alla former och storlekar och med olika bärförmåga, och det viktigaste är att hitta den som är rätt för dig. En uppblåsbar räddningsväst är konstruerad för att alltid vända användaren till ryggläge och hålla luftvägarna över vattenytan med god marginal, även om användaren tappat medvetandet eller inte kan simma. En räddningsväst är det självklara valet för personer som inte kan simma, ska ut i hårt väder eller

Egenskaper att leta efter hos en uppblåsbar flytväst.

 • Inspektionsfönster för att snabbt se ventilens status.
 • Automatisk eller manuell uppblåsning.
 • 275N rekommenderas för öppet vatten/offshore.
 • Fästpunkt för PLB.
 • Ytterligare funktioner bör inkludera; nödljus, sprayhood, grenband och säkerhetssele.

I Baltics sortiment finns Legend och Force som båda lämpar sig för offshore-segling.

SÄKERHETSLINOR

Människor har sina egna preferenser kring säkerhetslinor men när det gäller standarder bör de testas och godkännas enligt EN ISO 12401. Andraa egenskaper att ta hänsyn till:

 • 2 eller 3 krokar. Att ha en tredje krok betyder att du kan vara fastsatt i båten hela tiden, även när du flyttar från en lina till en annan.
 • Elastisk eller icke-elastisk. Med elasticitet ökar seglarens förmåga att röra sig runt båten utan att kompromissa med säkerheten.
 • UV-stabiliserat material för bättre motstånd mot solljus.
 • Kvaliteten på kroken. Kalla händer kan göra de enklaste uppgifterna till en utmaning. Leta efter krokar som kan manövreras med en hand, detta kommer alltid att lämna den andra handen fri.

Baltic har säkerhetslinor med två och tre krokar, med och utan elasticitet. Samtliga linor är testade och godkända enligt EN ISO 12401, och ett flertal är godkända för havskappsegling enligt World Sailing OSR.

SWEDEBOUY / RESCUE SLING

Om någon hamnar i vattnet är det viktigt att ha utrustning till hands för att snabbt få tillbaka personen ombord. Baltic har ett brett utbud av bojar för olika förutsättningar, inklusive tillbehör och hållare för att säkra dem till båten.

 • Hästskoboj är bäst lämpad för lugna vatten.
 • SwedeBuoy eller Rescue Sling kan bogseras i vattnet runt den nödställde som tar tag i repet och drar sig upp på bojen.

Låt oss inte glömma reservdelarna!

Från nödljus till CO₂-cylindrar, uppladdningssatser till visselpipor, ta hand om ditt material så kommer materialet ta hand om dig. Se till att inte hamna utan reservdelar ombord. Flytvästar är specifika så se till att du har reservdelar som passar flytvästarna ombord.

Kom ihåg – den bästa flytvästen är den du bär!

  Följ oss gärna på