Publicerad den

ANLEDNINGEN TILL ATT BALTIC HAR ETT SÅ BRETT UTBUD AV BARNFLYTVÄSTAR

Du kanske kommer ihåg att vårt övergripande budskap är att den bästa flytvästen är den du bär, och vi är också en stor troende på handling. Små val blir handlingar, handlingar blir vanor och vanor blir ett sätt att leva.

Räddningsvästar

Lär ett barn vikten av att bära flytväst, och när de ger sig ut på vattnet blir deras handling att bära en, när de växer och blir oberoende samtidigt som de respekterar naturens kraft.

På Baltic Lifejackets Sweden är anledningen till att vi har ett stort sortimenten av baby-, småbarns- och barnräddningsvästar att vi förstår vikten av flytvästar och att barn finns i alla olika former och storlekar.

Här är en liten checklista på vad du ska leta efter i en flytväst till ditt barn.

– Man ska aldrig växa in i en flytväst. En flytväst är designad för att hjälpa till att rädda livet på den som bär den. Det är viktspecifikt och därför måste det överensstämma med bärarens vikt. Baltic barnsortimentet är indelat i många vikintervaller för att hjälpa dig att hitta den storlek baserad på vikt som passar dig bäst.

  • Bebis/småbarn: 3-12 kg
  •  3 – 10 kg
  •  10 – 20 kg
  •  15 – 30 kG

SÄKER PASSFORM

För en baby kan en flytväst verka mycket restriktiv, men kom ihåg varför den bärs. När barn börjar utvecklas och hitta sina ben bör en flytväst bli mer flexibel och dynamisk samtidigt som den behåller en skön passform. En delad front och midjeband hjälper till att underlätta detta. Håll utkik efter en grenbandsbyxa för ökad komfort och säkerhet.

SYNLIGHET

Barns flytvästar är i allmänhet färgglada och roliga, så du kan se dem, men om du planerar att vara på vattnet på natten handlar det inte bara om att ha synliga material utan även reflexer.

ALTERNATIV MED SELE

När du beger dig till havs, eller till och med för kustkryssningar, överväg att leta efter en integrerad säkerhetssele som är testad och godkänd enligt EN ISO1095/EN ISO 12401. Detta ger en extra säkerhetsfunktion genom att kunna fästa en säkerhetslina.

LYFTHANDTAG

Skulle ditt barn hamna i vattnet är det viktigt att snabbt kunna få upp det ur vattnet. Leta efter ett lyfthandtag på kragen, eftersom detta hjälper huvudet att hålla sig ovanför vattnet och bibehålla fria luftvägar.

När ett barn är mer självsäkert i vattnet och väger 25+ kg, är flythjälpmedel en form av flytväst att överväga. Flythjälpmedel är 50N flytvästar. De flytvästar som har en bärförmåga på 50 Newton, ibland kallade seglarvästar, har ett något enklare utförande än räddningsvästar. En 50N flytväst håller dig flytande med god marginal men saknar krage för stöttning av huvudet. Den har flytkraften jämnare fördelad mellan fram- och baksida och garanterar därför inte att vända en medvetslös person till ryggläge. 50N flytväst rekommenderas därför till simkunniga personer som väger minst 25kg.

Följ oss gärna på